هفته ی ملی سلامت مردان ایرانی(سما)

درکشور ما،اولین پنجشنبه ی اسفند ماه هرسال بعنوان روز مـلی ســــلامت مـــردان  تعیین گردیده است.
از سال 1385 براساس پیشنهاد شبکه 4 سیما و سپس طرح موضوع در دفتر سلامت خانواده و پذیرش آن و با توجه به اهمیت موضوع سلامت مردان اولین پنجشنبه اسفند ماه هر سال بعنوان روز سلامت مردان نامگذاری و مقرر گردید هر ساله در این روز با هدف حساس سازی جامعه آموزش و فرهنگ سازی درحد امکان مداخلات تشخیص و درمانی صورت گیرد.که با توجه به اهمیت سلامت مردان وبرای ایجاد فرصت کافی جهت انجام فعالیت ها، برنامه های مربوطه در هفته ای به همین نام(هفته ی ملی سلامت مردان ایرانی =سما) برگزار می گرددوبرای هریک از روزهای هفته ی سلامت مردان،یک عنوان ویک شعار خاص درنظر گرفته می شود.

سلامت مردان موضوعی است که موجب استحکام و ارتقای سلامت نیروی کار جامعه و توسعه کشور را در پی خواهد داشت مردان نسبت به زنان در معرض فاکتور های خطر محیطی و شغلی بیشتری هستند و عادات غلطی مانند مصرف سیگار، الکل، اعتیادو استرس شغلی در آنها بیشتر است از سوی دیگر مردان کمتر به پزشک مراجعه نموده و مراجعه به مراکز درمانی را به دلایل مختلف از جمله موانع فرهنگی تا بروز مراحل پیشرفته و خطرناک بیماری به تأخیر می اندازند.
نامگذاری هفته اول اسفند ماه در کشور ما، با هدف تاکید بر سلامت مردان کشورمان و حساس سازی مردان جامعه ایرانی برای توجه بیشتر به جنبه های مختلف پیشگیری از مخاطرات سلامت بوده است و طبق گزارش مطالعه ملی بار بیماریها در کشور ما امید به زندگی در بدو تولد در مردان حد اکثر 16/70 سال بر آورد شده است و این آمار در زنان حد اکثر 24/73 سال می باشد .
طبق بررسی هایی که در سال 1382 انجام شده بار بیماریها و آسیب در کشور در جنس  مذکر برای همه سنین بیشتر نشان می دهد که در واقع تعداد سال های از دست رفته به علت مرگ زود رس و همچنین سال های سپری شده توام با ناتوانی به ترتیب عواملی را به خود اختصاص داده است که شامل:
حوادث ترافیکی ، بلایا و حوادث غیر مترقبه ، بیماری های ایسکمیک  قلب (آنژین صدری و سکته قلبی)، سقوط از ارتفاع یا در سطح حوادث ناشی از تاثیر نیروهای مکانیکی بیجان و جاندار که متاسفانه مردان به سلامت خودشان توجه ندارند.

***************************************************************

درباره هفته ی ملی سلامت مردان ایرانی سال 1392:

هفته ی اول اسفند ماه 1392، هفته ی ملی سلامت ایرانی(سما) است:

شعار این هفته مردان  "سوانح و حوادث در کمین سلامت مردان"  می باشد.این شعار بر حوادث ترافیکی، شغلی و سایر حوادث از جمله سقوط و غیره تاکید دارد.

نامگذاری روزهای هفته مذکور به شرح زیر است:
پنجشنبه اول اسفند1392، آسیب های دستگاه تناسلی ادراری ناشی از حوادث
جمعه دوم اسفند1392، پیاده روی ایمن
شنبه سوم اسفند  1392 ،ایمنی در محیط کار
یکشنبه چهارم اسفند1392 ، ایمنی در محیط زندگی
دوشنبه پنجم اسفند 1392 ،ایمنی راه ها
سه شنبه ششم اسفند1392 ، ایمنی در حذف رفتارهای پرخطر
چهارشنبه هفتم اسفند 1392 ، رعایت نکات ایمنی در رانندگی نامگذاری شده است.